Biotisztítási technológiánk két lényeges összetevőből áll össze:

kárpittisztítás biotakarítás eszközei

1. Alkalmazott professzionális, nagyteljesítményű 3 motoros takarítógépünkkel - melynek fűtőmotorja állandó 65-70 C˙ hőmérsékleten tarja a vizet- az összeállított vegyszermentes keveréket 6,7 Bar nyomással a felületen keresztül az anyagba sajtoljuk és egyidejűleg a tisztítófejjel a benyomott vizet ugyanilyen erővel vissza is szívjuk: így mélységében cirkuláltatva "mossuk át" a tisztítandó anyagot: kárpitot, matracot, szőnyeget.

De ettől még nem lenne különleges biotisztítási eljárásunk...


2. Vegyszermentes tísztítószerünket a helyszínen állítjuk elő kétkomponensű, poralakú anyagból vízzel összekeverve. Az így készített keverékből a megfelelő hőmérsékletet elérve széndioxiddal dúsított víz keletkezik és juttatjuk a tisztítandó anyagba nagy nyomással. Az eljárás során a gép toló és szívó erején túl kihasználjuk a fizikai-kémiai törvények működését, mégpedig az oxigén molekulák, mint buborékok felhajtóerejét, melyek segítségével a szennyeződéseket az anyagrostok mélyéről is a felszínre tudjuk hozni (az amerikai Chem Dry Ltd. -től megvásárolt szabadalom). Az eljárás során a korábban használt és ott megülepedett, "megragadt" szappanos és egyéb szerek is feloldásra, eltávolításra kerülnek.

Tisztításunk során a felszínen látható szennyeződések eltüntetése közben a mélyből megjelenő piszkot és egyebet (állati szőr, stb.) is kitakarítjuk, ezáltal az anyagból teljesen eltűnik a por, piszok, atka, baktérium és egyéb, az emberi életet zavaró, szemmel nem is látható szennyeződés, allergén anyag, és ennek köszönhetően nem jelennek meg később sem újra a pl. porosodás következtében a régi piszoktól származó foltok. Más takarítási eljárások vagy vegyszerek alkalmazása során zömmel felszíni tisztítás történik, vagy ha a vegyszer mélyebbre is jut, akkor ott is marad, és nem fejti ki azt a hatást, amire az oxigén természeténél fogva képes, ezért több ez az eljárás a közismert technológiáknál.

A biotakarítási technológiánk alkalmazása után a megtisztított felületek teljes száradási ideje vastagságtól és anyagfajtától függően kb. 1/3-a az általánosan megszokottnak, mert - bár hagyományosnak mondható nedves tisztítási eljárást alkalmazunk és látszólag hasonló mennyiségű vizet viszünk a felületbe - professzionális, nagy teljesítményű berendezésünk a nedvesség nagy részét el is távolítja az anyagból.

Szénsavbázisú biotakarítás megoldásunk a normál technológiákhoz hasonlítva teljes mélységében áttisztítja az adott felületet, úgynevezett „mélytisztítást” végzünk... ugyanakkor nem használunk szappan, klórtartalmú, látszólag hatékony, közismert, de allergén tisztítószereket, vegyszereket!

Technológiai sorrendünk


  • 1. Száraz előtisztítás porszívózással
  • 2. A helyi szennyeződések esetleges foltonkénti előzetes eltüntetése a felületről
  • 3. Forró vizes tisztítás speciális kétkomponensű, vegyszermentes tisztítószerünkkel, egyúttal a felületből a nedvesség kiszívása speciális gépünkkel
  • 4. A felület száraz "átporszívózása", mely művelet során az oxigén által a felszínre hozott szennyeződést eltüntetjük

Video a biotakarításról